Kött

Ren kött kokt m. salt

Ren kött är en livsmedelsgrupp som består av kött från nötkreatur, får, gris och vilt, som har tillagats genom att kokas med salt. Det innehåller proteiner, fett och mineraler, och kan vara ett bra komplement till en hälsosam kost. På den här sidan kan du läsa mer om näringsämnen som finns i ren kött kokt med salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)133Energi
Energi (kj)557
Protein (g)28.3Makronutrienter
Fett totalt (g)2.08
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)5Mineraler
Järn (mg)4.3
Fosfor (mg)275
Selen (µg)22.6
Zink (mg)5
Magnesium (mg)33
Folat (µg)1.4
Jod (µg)29.8
Kalium (mg)261
Natrium (mg)265
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)4.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.3
Vitamin B12 (µg)1.8
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)4.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.19
Riboflavin (mg)0.41
Niacin (mg)11.39
Niacinekvivalenter (NE/mg)16.63
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.6
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)82.8
Vatten (g)68.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen