Kött
Ren kött kokt m. salt
Ren kött är en livsmedelsgrupp som består av kött från nötkreatur, får, gris och vilt, som har tillagats genom att kokas med salt. Det innehåller proteiner, fett och mineraler, och kan vara ett bra komplement till en hälsosam kost. På den här sidan kan du läsa mer om näringsämnen som finns i ren kött kokt med salt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 133 | Energi |
Energi (kj) | 557 | |
Protein (g) | 28.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.08 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 5 | Mineraler |
Järn (mg) | 4.3 | |
Fosfor (mg) | 275 | |
Selen (µg) | 22.6 | |
Zink (mg) | 5 | |
Magnesium (mg) | 33 | |
Folat (µg) | 1.4 | |
Jod (µg) | 29.8 | |
Kalium (mg) | 261 | |
Natrium (mg) | 265 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 4.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.3 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.8 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.9 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 4.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.19 | |
Riboflavin (mg) | 0.41 | |
Niacin (mg) | 11.39 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 16.63 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 82.8 | |
Vatten (g) | 68.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket