Kött

Ren kött rå

Kött är en viktig del av många människors kost och det finns ett stort utbud av varianter. Rått kött innehåller näringsämnen som är nyttiga för kroppen. Det är viktigt att veta vilka näringsämnen som finns och hur mycket av varje näringsämne som finns i olika sorters kött. På webbplatsen Livsmedelsdata.se kan du hitta information om olika sorters kött och deras näringsinnehåll.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)109Energi
Energi (kj)456
Protein (g)23.1Makronutrienter
Fett totalt (g)1.7
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)3.5
Fosfor (mg)225
Selen (µg)18.5
Zink (mg)4.1
Magnesium (mg)27
Folat (µg)1.7
Jod (µg)5.8
Kalium (mg)355
Natrium (mg)70
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)3.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.44
Vitamin B12 (µg)2.94
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)3.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.32
Riboflavin (mg)0.48
Niacin (mg)9.32
Niacinekvivalenter (NE/mg)13.6
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)67.7
Vatten (g)74.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen