Kött

Ren kött torkat

Kött är en källa till viktiga näringsämnen som protein, mineraler och vitaminer. När kött torkas är det ett bra alternativ för att öka näringsinnehållet och hålla det längre. På den här sidan kan du läsa mer om näringsämnen i det torkade köttet.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)330Energi
Energi (kj)1381
Protein (g)40Makronutrienter
Fett totalt (g)17.6
Kolhydrater, tillg. (g)3
Kalcium (mg)34Mineraler
Järn (mg)17.3
Fosfor (mg)605
Selen (µg)40
Zink (mg)12.4
Magnesium (mg)85
Folat (µg)24
Jod (µg)6.4
Kalium (mg)1140
Natrium (mg)1200
Salt, NaCl (g)3
Vitamin A (RE/µg)21Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.9
Vitamin B12 (µg)13.8
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.72
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0.4
Retinol (µg)21
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.68
Riboflavin (mg)1.56
Niacin (mg)13.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)19.8
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)7.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)4.4
Stearinsyra C18:0 (g)1.1
Arakidinsyra C20:0 (g)2
Summa enkelomättade fettsyror (g)8.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)6.6
Oljesyra C18:1 (g)0.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)200
Vatten (g)33.5
Alkohol (g)0
Aska (g)5.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen