Kött

Ren stek rå

Ren stek är ett näringsämne som finns i vissa livsmedel som kött och fisk. Det är det näringsämne som återstår när fett och andra vätskor har förlorats under tillagningen. Det är ett mått på hur mycket näringsämne som finns kvar efter tillagningen. På livsmedelsdata.se kan du hitta information om innehållet av ren stek i olika livsmedel.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)108Energi
Energi (kj)453
Protein (g)22.6Makronutrienter
Fett totalt (g)1.8
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)3.4
Fosfor (mg)230
Selen (µg)19.7
Zink (mg)2.8
Magnesium (mg)28
Folat (µg)1.7
Jod (µg)4.9
Kalium (mg)350
Natrium (mg)70
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)3.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.51
Vitamin B12 (µg)2.14
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)3.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.34
Riboflavin (mg)0.48
Niacin (mg)10.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)14.2
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)69.1
Vatten (g)74.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)26
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen