Kött
Ren stek rå
Ren stek är ett näringsämne som finns i vissa livsmedel som kött och fisk. Det är det näringsämne som återstår när fett och andra vätskor har förlorats under tillagningen. Det är ett mått på hur mycket näringsämne som finns kvar efter tillagningen. På livsmedelsdata.se kan du hitta information om innehållet av ren stek i olika livsmedel.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 108 | Energi |
Energi (kj) | 453 | |
Protein (g) | 22.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.8 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 4 | Mineraler |
Järn (mg) | 3.4 | |
Fosfor (mg) | 230 | |
Selen (µg) | 19.7 | |
Zink (mg) | 2.8 | |
Magnesium (mg) | 28 | |
Folat (µg) | 1.7 | |
Jod (µg) | 4.9 | |
Kalium (mg) | 350 | |
Natrium (mg) | 70 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 3.3 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.51 | |
Vitamin B12 (µg) | 2.14 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.8 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 3.3 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.34 | |
Riboflavin (mg) | 0.48 | |
Niacin (mg) | 10.1 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 14.2 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 69.1 | |
Vatten (g) | 74.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 26 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket