Korv

Som alla köttprodukter innehåller korv en hel del näringsämnen. Det är dock viktigt att komma ihåg att det finns stora skillnader mellan olika typer av korv. Enligt Livsmedelsverket innehåller korv mycket fett, protein, vitaminer och mineraler, men även mycket salt och kolhydrater.

För att få tillräckligt med näring bör du välja en korv som är rik på proteiner och som har lite fett och salt. För att hålla kaloriintaget lågt bör du även se till att korven inte innehåller för mycket kolhydrater. För att maximera näringsinnehållet bör du även välja en korv som innehåller fler vitaminer och mineraler.

Livsmedelsverket rekommenderar att man väljer en korv som innehåller vitaminer A, D, E och K, samt mineraler som kalcium, järn och zink.

Sammanfattningsvis bör du välja en korv som är rik på proteiner, lite fett och salt, och som innehåller flera vitaminer och mineraler. På så sätt kan du få tillräckligt med näring och hålla kaloriintaget lågt.

Livsmedel i den här kategorin

Tillbaka till toppen