Korv

Korv falukorv skivad kokt

Korv är ett vanligt matlivsmedel som är populärt i stora delar av världen. Falukorv är en variant som ofta är skivad och kokt, och som kan innehålla ett stort antal olika näringsämnen. På Livsmedelsdata går det att ta reda på exakt vilka näringsämnen som finns i korv falukorv skivad kokt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)274Energi
Energi (kj)1145
Protein (g)10.5Makronutrienter
Fett totalt (g)24.34
Kolhydrater, tillg. (g)3.9
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)89
Selen (µg)2.1
Zink (mg)2
Magnesium (mg)13
Folat (µg)2.8
Jod (µg)2.1
Kalium (mg)74
Natrium (mg)846
Salt, NaCl (g)2.1
Vitamin A (RE/µg)11.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0.58
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.17
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)8
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)2.12
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.04
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)9.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)5.5
Stearinsyra C18:0 (g)2.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)11.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.9
Oljesyra C18:1 (g)10.2
Summa fleromättade fettsyror (g)2.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)68.8
Vatten (g)58.7
Alkohol (g)0
Aska (g)2.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen