Korv
Korv falukorv skivad kokt
Korv är ett vanligt matlivsmedel som är populärt i stora delar av världen. Falukorv är en variant som ofta är skivad och kokt, och som kan innehålla ett stort antal olika näringsämnen. På Livsmedelsdata går det att ta reda på exakt vilka näringsämnen som finns i korv falukorv skivad kokt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 274 | Energi |
Energi (kj) | 1145 | |
Protein (g) | 10.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 24.34 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.9 | |
Kalcium (mg) | 11 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.3 | |
Fosfor (mg) | 89 | |
Selen (µg) | 2.1 | |
Zink (mg) | 2 | |
Magnesium (mg) | 13 | |
Folat (µg) | 2.8 | |
Jod (µg) | 2.1 | |
Kalium (mg) | 74 | |
Natrium (mg) | 846 | |
Salt, NaCl (g) | 2.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 11.3 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.09 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.58 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.17 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 10.6 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 8 | |
Tiamin (mg) | 0.07 | |
Riboflavin (mg) | 0.07 | |
Niacin (mg) | 2.12 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 4.04 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.4 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 9.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 5.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 2.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 11.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.9 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 10.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 68.8 | |
Vatten (g) | 58.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket