Korv

Korv fläskkorv kokt kött 48%

Korv är ett vanligt livsmedel som ofta innehåller en blandning av flera olika råvaror. En specifik korvvariant är kokt kött, som har en fetthalt på 48%. Den innehåller fläskkött och andra ingredienser som ger den en unik smak. Det är viktigt att veta innehållet i den här typen av korv, för att kunna välja hälsosam mat.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)234Energi
Energi (kj)978
Protein (g)9.1Makronutrienter
Fett totalt (g)20.5
Kolhydrater, tillg. (g)3.8
Kalcium (mg)12Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)94
Selen (µg)2
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)12
Folat (µg)3
Jod (µg)0
Kalium (mg)125
Natrium (mg)830
Salt, NaCl (g)2.1
Vitamin A (RE/µg)6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.15
Vitamin B12 (µg)1.1
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.25
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)6
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.18
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)2.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.97
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)8.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)5.3
Stearinsyra C18:0 (g)3.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)8.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.7
Oljesyra C18:1 (g)7.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.8
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)65
Vatten (g)64
Alkohol (g)0
Aska (g)2.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen