Korv

Korv frukostkorv kokt fett 23% kött 52%

En livsmedelsprodukt som har hög andel kött och en låg andel fett är korv frukostkorv. Produkten har en fettnivå på 23 procent och en köttnivå på 52 procent. På webbplatsen Livsmedelsdata kan du läsa mer om näringsämnen i denna produkt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)272Energi
Energi (kj)1137
Protein (g)10.5Makronutrienter
Fett totalt (g)24.35
Kolhydrater, tillg. (g)3.4
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)1.2
Fosfor (mg)92
Selen (µg)2.1
Zink (mg)1.8
Magnesium (mg)13
Folat (µg)2.8
Jod (µg)0
Kalium (mg)79
Natrium (mg)836
Salt, NaCl (g)2.1
Vitamin A (RE/µg)11.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0.58
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.17
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)8
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)2.12
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.04
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)9.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)5.5
Stearinsyra C18:0 (g)2.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)11.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.9
Oljesyra C18:1 (g)10.2
Summa fleromättade fettsyror (g)2.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)68.8
Vatten (g)59.2
Alkohol (g)0
Aska (g)2.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen