Korv

Korv wienerkorv kokt

Korv wienerkorv är en kokt korv som är populär över hela världen. Den är gjord av färs av nötkött och fläsk och kryddas med kryddor och salt. Det finns olika varianter och sätt att tillaga den. På livsmedelsdata.se hittar du uppgifter om näringsämnen i denna typ av korv, såsom energi, protein, fett, kolhydrater, salt, vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)274Energi
Energi (kj)1147
Protein (g)10.4Makronutrienter
Fett totalt (g)24.34
Kolhydrater, tillg. (g)4.1
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)1.2
Fosfor (mg)88
Selen (µg)2.1
Zink (mg)1.9
Magnesium (mg)13
Folat (µg)2.8
Jod (µg)0
Kalium (mg)76
Natrium (mg)825
Salt, NaCl (g)2.1
Vitamin A (RE/µg)11.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0.58
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.17
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)8
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)2.43
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.34
Sockerarter tot. (g)1.5Sockerarter
Monosackarider (g)1.5
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)8.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)5.5
Stearinsyra C18:0 (g)2.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)11.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.9
Oljesyra C18:1 (g)10.5
Summa fleromättade fettsyror (g)2.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.9
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)68.8
Vatten (g)58.7
Alkohol (g)0
Aska (g)2.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen