Kyckling. fågel
Anka bröst rå
Anka är ett högvärdigt livsmedel som innehåller viktiga näringsämnen som protein, järn och zink. Råa ankabröst är en god och saftig produkt som är lätt att tillaga. Näringsinnehållet i denna typ av kött kan variera beroende på hur produkten är tillagad. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/kyckling-faagel/anka-broest-raa/ kan du ta reda på mer om näringsämnen som finns i rå ankabröst.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 119 | Energi |
Energi (kj) | 497 | |
Protein (g) | 19.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 4.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 3 | Mineraler |
Järn (mg) | 4.5 | |
Fosfor (mg) | 186 | |
Selen (µg) | 20 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 22 | |
Folat (µg) | 25 | |
Jod (µg) | 1.2 | |
Kalium (mg) | 270 | |
Natrium (mg) | 57 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 16 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.63 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.8 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.4 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 16 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.42 | |
Riboflavin (mg) | 0.31 | |
Niacin (mg) | 3.4 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 7.05 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 80 | |
Vatten (g) | 74.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket