Kyckling. fågel

Anka bröst rå

Anka är ett högvärdigt livsmedel som innehåller viktiga näringsämnen som protein, järn och zink. Råa ankabröst är en god och saftig produkt som är lätt att tillaga. Näringsinnehållet i denna typ av kött kan variera beroende på hur produkten är tillagad. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/kyckling-faagel/anka-broest-raa/ kan du ta reda på mer om näringsämnen som finns i rå ankabröst.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)119Energi
Energi (kj)497
Protein (g)19.9Makronutrienter
Fett totalt (g)4.3
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)3Mineraler
Järn (mg)4.5
Fosfor (mg)186
Selen (µg)20
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)22
Folat (µg)25
Jod (µg)1.2
Kalium (mg)270
Natrium (mg)57
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)16Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.63
Vitamin B12 (µg)0.8
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.4
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)16
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.42
Riboflavin (mg)0.31
Niacin (mg)3.4
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.05
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)80
Vatten (g)74.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen