Kyckling. fågel
Duva m. skinn stekt m. salt
Duva är en typ av fågel som är populär att använda till matlagning. Fågeln kan stekas med skinn och salt för att ge en krispig yta och extra smak. Det är viktigt att veta vilka näringsämnen som livsmedlet innehåller och hur de påverkar vår hälsa.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 344 | Energi |
Energi (kj) | 1439 | |
Protein (g) | 22.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 28.74 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 55 | Mineraler |
Järn (mg) | 9 | |
Fosfor (mg) | 264 | |
Selen (µg) | 23.9 | |
Zink (mg) | 1 | |
Magnesium (mg) | 43 | |
Folat (µg) | 9.3 | |
Jod (µg) | 30.5 | |
Kalium (mg) | 376 | |
Natrium (mg) | 274 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 63.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.55 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.67 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 1.34 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 63.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.22 | |
Niacin (mg) | 6.35 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 10.4 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 10.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 5.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 3.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 11.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 4.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 7.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 3.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 3.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0.1 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 92.2 | |
Vatten (g) | 47 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 27.5 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket