Kyckling. fågel
Gås rå
Gås är en typ av fågel som erbjuder en mängd näringsämnen som protein, fett och mineraler. Gås är en långsamväxande fågel som har ett högt näringsvärde och är rik på järn och vitamin B12. Den råa gåsen innehåller även andra viktiga näringsämnen, som kalcium och magnesium, som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam livsstil.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 156 | Energi |
Energi (kj) | 654 | |
Protein (g) | 23 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 7.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 13 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.6 | |
Fosfor (mg) | 310 | |
Selen (µg) | 24 | |
Zink (mg) | 1.4 | |
Magnesium (mg) | 24 | |
Folat (µg) | 5 | |
Jod (µg) | 0.7 | |
Kalium (mg) | 420 | |
Natrium (mg) | 87 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 30 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.64 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.5 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.4 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 30 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.13 | |
Riboflavin (mg) | 0.38 | |
Niacin (mg) | 4.3 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 8.52 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 84 | |
Vatten (g) | 68.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket