Kyckling. fågel

Gås stekt m. skinn

Gås är en fågel som kan stekas med skinnet kvar och är då en populär rätt. Gåssteken är en dryg och smakrik maträtt som anses vara en delikatess. Näringsämnena som finns i gåssteken är viktiga för att upprätthålla en hälsosam kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)324Energi
Energi (kj)1354
Protein (g)25.9Makronutrienter
Fett totalt (g)24.67
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)20Mineraler
Järn (mg)4.1
Fosfor (mg)384
Selen (µg)39.2
Zink (mg)1.6
Magnesium (mg)39
Folat (µg)4.9
Jod (µg)0
Kalium (mg)411
Natrium (mg)176
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)49Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.66
Vitamin B12 (µg)0.34
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)1.83
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)49
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.37
Niacin (mg)13.05
Niacinekvivalenter (NE/mg)17.38
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)7.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)5.1
Stearinsyra C18:0 (g)1.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)13Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.7
Oljesyra C18:1 (g)12.3
Summa fleromättade fettsyror (g)2.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.5
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)58.7
Vatten (g)47.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)31
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen