Kyckling. fågel
Höna rå m. skinn
Höns är ett magert och näringsrikt livsmedel som är rikt på protein och innehåller en mängd vitaminer och mineraler. Det finns olika typer av höns som till exempel råa höns med skinn och kanelhöns. Råa höns med skinn är ett populärt livsmedel som är lätt att förbereda.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 262 | Energi |
Energi (kj) | 1095 | |
Protein (g) | 18.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 21 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 17 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.6 | |
Fosfor (mg) | 169 | |
Selen (µg) | 10 | |
Zink (mg) | 1.2 | |
Magnesium (mg) | 17 | |
Folat (µg) | 6 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 187 | |
Natrium (mg) | 51 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 38 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.33 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.3 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 1.4 | |
Vitamin E (mg) | 0.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 38 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.11 | |
Riboflavin (mg) | 0.17 | |
Niacin (mg) | 6.3 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 9.73 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 5.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.3 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 4.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 10.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 1.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 8.8 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 3.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 3.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 71 | |
Vatten (g) | 59.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 30 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket