Kyckling. fågel
Höna rå
Hönskött är ett mycket populärt kött som används i matlagning världen över. Det är ett livsmedel som är rikt på näringsämnen som protein, selen, vitamin B3, fosfor och järn. Det är en bra källa till essentiella aminosyror och är låg i mättat fett. Det är ett bra alternativ för att få i sig näringsämnen och tillfredsställa sina näringsbehov.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 141 | Energi |
Energi (kj) | 590 | |
Protein (g) | 21 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 6.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 8 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 192 | |
Selen (µg) | 11 | |
Zink (mg) | 1.4 | |
Magnesium (mg) | 23 | |
Folat (µg) | 7 | |
Jod (µg) | 0.9 | |
Kalium (mg) | 220 | |
Natrium (mg) | 52 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.6 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.5 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.4 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.09 | |
Riboflavin (mg) | 0.17 | |
Niacin (mg) | 6.5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 10.35 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 63 | |
Vatten (g) | 71.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket