Kyckling. fågel

Kalkon stekt m. skinn

Kalkon är en högklassig fågel som är populär för många. När den steks med skinn är det en läcker och nyttig maträtt. På Livsmedelsdata.se hittar du näringsämnen i detta livsmedel som till exempel protein, fett och kolhydrater.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)161Energi
Energi (kj)673
Protein (g)26.8Makronutrienter
Fett totalt (g)5.87
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)1.4
Fosfor (mg)243
Selen (µg)6.4
Zink (mg)2.6
Magnesium (mg)28
Folat (µg)6.9
Jod (µg)27.6
Kalium (mg)346
Natrium (mg)266
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)48.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.38
Vitamin B12 (µg)0.36
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)1.43
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)48.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)10.21
Niacinekvivalenter (NE/mg)15.13
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)1.3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)103.4
Vatten (g)65.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)35.7
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen