Kyckling. fågel

Kyckling bröstfilé m. skinn stekt m. salt

Kyckling är ett livsmedel som är väldigt populärt. Den är näringsrik och innehåller bland annat mycket protein. För att tillaga kycklingen kan du steka den med skinn tillsammans med lite salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)187Energi
Energi (kj)783
Protein (g)27.1Makronutrienter
Fett totalt (g)8.7
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)15Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)250
Selen (µg)12.6
Zink (mg)1
Magnesium (mg)32
Folat (µg)17.4
Jod (µg)22.1
Kalium (mg)264
Natrium (mg)254
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)30.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.72
Vitamin B12 (µg)0.25
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)1.51
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)30.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)15.12
Niacinekvivalenter (NE/mg)20.09
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)2.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)2
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.6
Oljesyra C18:1 (g)3.3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)80.7
Vatten (g)61.8
Alkohol (g)0
Aska (g)2.3
Avfall (skal, etc)(%)3.8
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen