Kyckling. fågel

Kyckling bröstfilé tillagad u. skinn frysvara

Kyckling är ett populärt livsmedel som används i många olika maträtter. En variant är kycklingbröstfilé som är tillagad med skinn och frysvara. På Livsmedelsdata.se finns information om näringsämnen som finns i denna typ av kyckling.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)98Energi
Energi (kj)408
Protein (g)19.7Makronutrienter
Fett totalt (g)2
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)5Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)288
Selen (µg)16
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)39
Folat (µg)11.1
Jod (µg)0
Kalium (mg)353
Natrium (mg)223
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)7.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.57
Vitamin B12 (µg)0.15
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.45
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)48.1
Retinol (µg)7.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.19
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)11.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)15.2
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)203
Vatten (g)76.9
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen