Kyckling. fågel

Kyckling grillad m. skinn

Fågelköttet kyckling är en populär ingrediens som används i många maträtter. När kycklingen är grillad med skinn har den en krispig yta och ett saftigt insida. Det ger en härlig smak, konsistens och utseende att tillaga kyckling på detta sätt. Genom att ta en titt på Livsmedelsdatas sidor om näringsämnen kan du få en klar bild över huruvida detta är ett bra val för din kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)214Energi
Energi (kj)896
Protein (g)22.6Makronutrienter
Fett totalt (g)13.82
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)12Mineraler
Järn (mg)1.5
Fosfor (mg)225
Selen (µg)12.6
Zink (mg)1.6
Magnesium (mg)28
Folat (µg)19.8
Jod (µg)40.6
Kalium (mg)243
Natrium (mg)393
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)64.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.42
Vitamin B12 (µg)0.39
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)1.51
Vitamin E (mg)2.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)64.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)9.67
Niacinekvivalenter (NE/mg)13.82
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)4.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)3.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)1
Oljesyra C18:1 (g)5.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.6
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)94.2
Vatten (g)61.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)3.8
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen