Kyckling. fågel

Kyckling kött rå u. skinn

Kyckling är ett magert kött som är rikt på väsentliga näringsämnen. Det har lågt fettinnehåll och är ett bra alternativ för dem som vill äta hälsosamt. Näringsämnen som finns i kycklingköttet är bland annat E- och B-vitaminer, mineraler, zink och kalcium.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)115Energi
Energi (kj)480
Protein (g)21.5Makronutrienter
Fett totalt (g)3.1
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)12Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)173
Selen (µg)11.2
Zink (mg)1.5
Magnesium (mg)25
Folat (µg)23
Jod (µg)0.4
Kalium (mg)230
Natrium (mg)77
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)16Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.43
Vitamin B12 (µg)0.4
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.4
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)16
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)8.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)12.14
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)70
Vatten (g)74.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen