Kyckling. fågel

Kyckling kokt m. salt

Kyckling är ett livsmedel som är lätt att laga och som har ett brett användningsområde. En populär tillagning av kyckling är att koka den tillsammans med salt. Här kan du läsa mer om näringsämnena som finns i kyckling när den kokas med salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)171Energi
Energi (kj)715
Protein (g)32Makronutrienter
Fett totalt (g)4.62
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)258
Selen (µg)16.7
Zink (mg)2.2
Magnesium (mg)38
Folat (µg)22.3
Jod (µg)45.2
Kalium (mg)137
Natrium (mg)468
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)23.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.38
Vitamin B12 (µg)0.3
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.33
Vitamin E (mg)1.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)23.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.17
Niacin (mg)12.22
Niacinekvivalenter (NE/mg)18.09
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)1.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)104.3
Vatten (g)61
Alkohol (g)0
Aska (g)2.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen