Kyckling. fågel
Kyckling lår rå m. skinn
Kyckling är en viktig del av många människors kost och det finns många olika sätt att laga och servera det på. Ett vanligt sätt är att tillaga kycklinglår råa med skinn. Det är en populär ingrediens som används inom matlagning eftersom det är både gott och näringsrikt. På den här sidan kan du läsa mer om näringsämnen som finns i kycklinglår råa med skinn.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 196 | Energi |
Energi (kj) | 821 | |
Protein (g) | 18.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 13.5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 14 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.4 | |
Fosfor (mg) | 139 | |
Selen (µg) | 10 | |
Zink (mg) | 1.6 | |
Magnesium (mg) | 20 | |
Folat (µg) | 23 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 192 | |
Natrium (mg) | 76 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 61 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.35 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.58 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 1.5 | |
Vitamin E (mg) | 2.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 61 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.14 | |
Riboflavin (mg) | 0.25 | |
Niacin (mg) | 5.5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 8.97 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 4.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 3.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 6.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 5.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 84 | |
Vatten (g) | 66.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 25 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket