Kyckling. fågel

Kyckling lår rå m. skinn

Kyckling är en viktig del av många människors kost och det finns många olika sätt att laga och servera det på. Ett vanligt sätt är att tillaga kycklinglår råa med skinn. Det är en populär ingrediens som används inom matlagning eftersom det är både gott och näringsrikt. På den här sidan kan du läsa mer om näringsämnen som finns i kycklinglår råa med skinn.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)196Energi
Energi (kj)821
Protein (g)18.9Makronutrienter
Fett totalt (g)13.5
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)14Mineraler
Järn (mg)1.4
Fosfor (mg)139
Selen (µg)10
Zink (mg)1.6
Magnesium (mg)20
Folat (µg)23
Jod (µg)0
Kalium (mg)192
Natrium (mg)76
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)61Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.35
Vitamin B12 (µg)0.58
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)1.5
Vitamin E (mg)2.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)61
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.14
Riboflavin (mg)0.25
Niacin (mg)5.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.97
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)4.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)3.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)1
Oljesyra C18:1 (g)5.1
Summa fleromättade fettsyror (g)1.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)84
Vatten (g)66.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)25
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen