Kyckling. fågel
Kyckling vinge rå m. skinn
Kycklingvingar är ett vanligt livsmedel som består av ett ben, skinn och kött. De råa kycklingvingarna innehåller ett stort antal näringsämnen och vitaminer, vilka alla bidrar till att hålla vår hälsa i balans. På Livsmedelsdata.se kan man läsa om vilka näringsämnen som finns i kycklingvingar råa med skinn.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 186 | Energi |
Energi (kj) | 778 | |
Protein (g) | 19.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 12.2 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 14 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.4 | |
Fosfor (mg) | 139 | |
Selen (µg) | 10 | |
Zink (mg) | 1.3 | |
Magnesium (mg) | 18 | |
Folat (µg) | 23 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 156 | |
Natrium (mg) | 73 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 55 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.46 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.51 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 1.5 | |
Vitamin E (mg) | 2.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 55 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 0.13 | |
Niacin (mg) | 6.6 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 10.12 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.8 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 5.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.9 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 4.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 77 | |
Vatten (g) | 67 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 38 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket