Kyckling. fågel

Ripa stekt

Ripa stekt är ett livsmedel som tillverkas av kycklingfågel. För att tillverka ripa stekt är den skinnfria kycklingfilén uppdelad i mindre bitar som steks i olja. Resultatet är smakrikt, saftigt kött som är ett populärt alternativ för måltider. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsinnehållet i ripa stekt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)144Energi
Energi (kj)604
Protein (g)30Makronutrienter
Fett totalt (g)2.55
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)52Mineraler
Järn (mg)9.6
Fosfor (mg)370
Selen (µg)25.5
Zink (mg)1.9
Magnesium (mg)46
Folat (µg)19.1
Jod (µg)32.5
Kalium (mg)473
Natrium (mg)224
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)62.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.56
Vitamin B12 (µg)0.71
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.41
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)62.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.44
Niacin (mg)9.05
Niacinekvivalenter (NE/mg)14.55
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)0.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)98.2
Vatten (g)65.3
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen