Lever. njure. tunga etc.
Gris blod rått
Grisblod är ett livsmedel som används i många olika typer av matlagning. Det är ett näringsrikt livsmedel som innehåller höga halter av protein, järn, kalcium och andra mineraler. Grisblod används ofta för att förbättra smaken och konsistensen på olika maträtter. På vår sida kan du läsa mer om näringsämnen som finns i grisblod.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 73 | Energi |
Energi (kj) | 304 | |
Protein (g) | 16.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.4 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0.4 | |
Kalcium (mg) | 7 | Mineraler |
Järn (mg) | 39.5 | |
Fosfor (mg) | 62 | |
Selen (µg) | 14 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 5 | |
Folat (µg) | 4 | |
Jod (µg) | 5 | |
Kalium (mg) | 205 | |
Natrium (mg) | 205 | |
Salt, NaCl (g) | 0.5 | |
Vitamin A (RE/µg) | 28 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.01 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.6 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.1 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 28 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.09 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 0.6 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.64 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 40 | |
Vatten (g) | 81 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket