Lever. njure. tunga etc.
Kalv bräss rå
Kalv är ett av de vanligaste livsmedlen som konsumeras av svenskar. Det är en köttprodukt som härstammar från kalv och som är rått eller lätt tillagat. Kalvbräss innehåller en rad näringsämnen som alla bidrar till att ge kroppen energi och näring. På den här sidan kan du läsa mer om näringsinnehållet i kalvbräss, så som fett, protein, mineraler och vitaminer.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 96 | Energi |
Energi (kj) | 402 | |
Protein (g) | 16.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 2 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.7 | |
Fosfor (mg) | 550 | |
Selen (µg) | 6 | |
Zink (mg) | 1 | |
Magnesium (mg) | 19 | |
Folat (µg) | 13 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 400 | |
Natrium (mg) | 75 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 53.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.03 | |
Vitamin B12 (µg) | 2.1 | |
Vitamin C (mg) | 18 | |
Vitamin D (µg) | 0.3 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 53 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 7 | |
Tiamin (mg) | 0.13 | |
Riboflavin (mg) | 0.17 | |
Niacin (mg) | 2.6 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.7 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 250 | |
Vatten (g) | 78 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket