Lever. njure. tunga etc.

Kalv lever rå

Kalvlever är ett livsmedel som innehåller många näringsämnen och är rik på vitaminer och mineraler. Kalvlever är en delikatess som används i matlagningen och är en viktig källa till proteiner. Här kan du läsa mer om näringsämnena som finns i kalvlever och hur du bäst tillagar den.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)119Energi
Energi (kj)500
Protein (g)19.4Makronutrienter
Fett totalt (g)3.3
Kolhydrater, tillg. (g)2.8
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)8.7
Fosfor (mg)340
Selen (µg)15
Zink (mg)3.2
Magnesium (mg)20
Folat (µg)1790
Jod (µg)4.3
Kalium (mg)310
Natrium (mg)76
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)6602.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.9
Vitamin B12 (µg)60
Vitamin C (mg)32
Vitamin D (µg)0.25
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)6600
Betakaroten/β-Karoten (µg)32
Tiamin (mg)0.23
Riboflavin (mg)4.2
Niacin (mg)13.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)16.86
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)300
Vatten (g)73
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)8
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen