Lever. njure. tunga etc.

Kalv njure rå

Kalvnjurar är en delikatess som förbereds genom att skivas och stekas. Den är rik på näringsämnen som protein, vitaminer och mineraler, och har dessutom lågt energiinnehåll. Kalvnjurar är en god ingrediens som kan användas som tillbehör eller som fyllning.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)116Energi
Energi (kj)487
Protein (g)15.3Makronutrienter
Fett totalt (g)5.8
Kolhydrater, tillg. (g)0.7
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)6.2
Fosfor (mg)245
Selen (µg)118
Zink (mg)1.9
Magnesium (mg)18
Folat (µg)80
Jod (µg)4.2
Kalium (mg)225
Natrium (mg)111
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)71.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.5
Vitamin B12 (µg)23
Vitamin C (mg)17
Vitamin D (µg)1
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)66
Betakaroten/β-Karoten (µg)68
Tiamin (mg)0.4
Riboflavin (mg)3.4
Niacin (mg)5
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.81
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)2.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.1
Stearinsyra C18:0 (g)1.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)375
Vatten (g)77
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)10
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen