Lever. njure. tunga etc.
Kyckling hjärta rå
Kycklinghjärtan är ett livsmedel som är rått och ofta använt som mat. Det är ett mycket näringsrikt livsmedel som är rikt på protein och innehåller flera vitaminer och mineraler, som järn, kalcium och vitamin B-12. Genom att konsumera kycklinghjärtan kan vi få ett tillskott av näringsämnen som är viktiga för vår hälsa. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsämnen som finns i kycklinghjärtan.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 147 | Energi |
Energi (kj) | 614 | |
Protein (g) | 15.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 9.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0.3 | |
Kalcium (mg) | 12 | Mineraler |
Järn (mg) | 6 | |
Fosfor (mg) | 177 | |
Selen (µg) | 10 | |
Zink (mg) | 6.6 | |
Magnesium (mg) | 17 | |
Folat (µg) | 45 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 177 | |
Natrium (mg) | 64 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.36 | |
Vitamin B12 (µg) | 7.3 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.4 | |
Vitamin E (mg) | 1.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.31 | |
Riboflavin (mg) | 0.73 | |
Niacin (mg) | 4.9 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 7.76 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.4 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 136 | |
Vatten (g) | 74 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket