Lever. njure. tunga etc.

Kyckling lever stekt

Kycklinglever är ett livsmedel som är vanligt förekommande i många traditionella maträtter. Det är ett magert livsmedel som kan stekas på olika sätt för att förbereda en näringsrik och smakrik måltid.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)149Energi
Energi (kj)625
Protein (g)25.2Makronutrienter
Fett totalt (g)4.93
Kolhydrater, tillg. (g)0.9
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)9.5
Fosfor (mg)432
Selen (µg)59.6
Zink (mg)3.1
Magnesium (mg)25
Folat (µg)1096.5
Jod (µg)20.7
Kalium (mg)232
Natrium (mg)251
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)12316.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.51
Vitamin B12 (µg)31.12
Vitamin C (mg)43.8
Vitamin D (µg)0.41
Vitamin E (mg)3.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)12316.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.44
Riboflavin (mg)2.49
Niacin (mg)15.56
Niacinekvivalenter (NE/mg)20.17
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.7
Summa fleromättade fettsyror (g)1.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.2
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.3
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)570.5
Vatten (g)66.9
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen