Lever. njure. tunga etc.

Kyckling lever ugnsstekt

Kyckling lever är ett livsmedel som är populärt världen över. Det kan tillagas på olika sätt, och ett utav dessa är genom ugnsstekning. Ugnsstekning ger en krispig yta och ett saftigt, smakrikt innehåll. På denna sida kan du läsa mer om näringsämnen i kyckling lever ugnsstekt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)124Energi
Energi (kj)519
Protein (g)16Makronutrienter
Fett totalt (g)4.6
Kolhydrater, tillg. (g)4.5
Kalcium (mg)6Mineraler
Järn (mg)12
Fosfor (mg)363
Selen (µg)60
Zink (mg)2.7
Magnesium (mg)23
Folat (µg)1146
Jod (µg)0
Kalium (mg)234
Natrium (mg)110
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)13360Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.57
Vitamin B12 (µg)12.4
Vitamin C (mg)32
Vitamin D (µg)1.62
Vitamin E (mg)3.2
Vitamin K (µg)28.9
Retinol (µg)13360
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.46
Riboflavin (mg)2.06
Niacin (mg)11.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)14
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.9
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)366
Vatten (g)73.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen