Lever. njure. tunga etc.

Lamm hjärta rå

Lamms hjärta är ett magert kött som används i matlagning. Det är ett nyttigt livsmedel som innehåller höga nivåer av protein. Det är också rikt på vitaminer och mineraler såsom järn, selen och vitamin B12. Lamms hjärta är ett gott alternativ för personer som vill äta ett hälsosamt och nyttigt kött.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)119Energi
Energi (kj)498
Protein (g)17.1Makronutrienter
Fett totalt (g)5.6
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)3.6
Fosfor (mg)210
Selen (µg)3
Zink (mg)2
Magnesium (mg)21
Folat (µg)20
Jod (µg)1.9
Kalium (mg)280
Natrium (mg)140
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.29
Vitamin B12 (µg)8
Vitamin C (mg)7
Vitamin D (µg)0.4
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)7
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.48
Riboflavin (mg)0.9
Niacin (mg)6.9
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.04
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)2.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)1.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)140
Vatten (g)76.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)22
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen