Lever. njure. tunga etc.
Nöt lever panerad stekt
Nötlever är en typ av livsmedel som tillverkas av nötkreatur. Lever har länge ansetts vara en näringsrik del av kosten och kan stekas och paneras för att tillaga. Nötlever panerad stekt är en populär rätt som har en läcker smak och innehåller en rad näringsämnen som är bra för kroppen.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 211 | Energi |
Energi (kj) | 881 | |
Protein (g) | 22.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 7.88 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 11.5 | |
Kalcium (mg) | 13 | Mineraler |
Järn (mg) | 10.4 | |
Fosfor (mg) | 393 | |
Selen (µg) | 17.1 | |
Zink (mg) | 4.5 | |
Magnesium (mg) | 41 | |
Folat (µg) | 2149.8 | |
Jod (µg) | 17.7 | |
Kalium (mg) | 240 | |
Natrium (mg) | 259 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 15684.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.56 | |
Vitamin B12 (µg) | 90.55 | |
Vitamin C (mg) | 32 | |
Vitamin D (µg) | 0.34 | |
Vitamin E (mg) | 2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 15597 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 1051 | |
Tiamin (mg) | 0.24 | |
Riboflavin (mg) | 3.69 | |
Niacin (mg) | 12.41 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 16.59 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 0.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0.1 | |
DPA C22:5 (g) | 0.1 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 1 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 329.3 | |
Vatten (g) | 55 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 6.2 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket