Lever. njure. tunga etc.

Nöt lever panerad stekt

Nötlever är en typ av livsmedel som tillverkas av nötkreatur. Lever har länge ansetts vara en näringsrik del av kosten och kan stekas och paneras för att tillaga. Nötlever panerad stekt är en populär rätt som har en läcker smak och innehåller en rad näringsämnen som är bra för kroppen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)211Energi
Energi (kj)881
Protein (g)22.9Makronutrienter
Fett totalt (g)7.88
Kolhydrater, tillg. (g)11.5
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)10.4
Fosfor (mg)393
Selen (µg)17.1
Zink (mg)4.5
Magnesium (mg)41
Folat (µg)2149.8
Jod (µg)17.7
Kalium (mg)240
Natrium (mg)259
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)15684.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.56
Vitamin B12 (µg)90.55
Vitamin C (mg)32
Vitamin D (µg)0.34
Vitamin E (mg)2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)15597
Betakaroten/β-Karoten (µg)1051
Tiamin (mg)0.24
Riboflavin (mg)3.69
Niacin (mg)12.41
Niacinekvivalenter (NE/mg)16.59
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)1.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.1
Summa fleromättade fettsyror (g)1.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.1
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)329.3
Vatten (g)55
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)6.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen