Lever. njure. tunga etc.
Nöt lever stekt
Nötlever är ett livsmedel som steks för att få en god smak och många näringsämnen. Det är ett välsmakande kött som har en hög halt av essentiella vitaminer, mineraler och fett. Det är lätt att laga och kan innehålla flera hälsosamma fördelar.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 162 | Energi |
Energi (kj) | 677 | |
Protein (g) | 25.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.96 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 5.6 | |
Kalcium (mg) | 11 | Mineraler |
Järn (mg) | 12 | |
Fosfor (mg) | 441 | |
Selen (µg) | 19.2 | |
Zink (mg) | 5.1 | |
Magnesium (mg) | 44 | |
Folat (µg) | 2496.5 | |
Jod (µg) | 20.4 | |
Kalium (mg) | 255 | |
Natrium (mg) | 267 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 18234.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.64 | |
Vitamin B12 (µg) | 105.35 | |
Vitamin C (mg) | 37 | |
Vitamin D (µg) | 0.13 | |
Vitamin E (mg) | 1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 18133.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 1213 | |
Tiamin (mg) | 0.26 | |
Riboflavin (mg) | 4.29 | |
Niacin (mg) | 14.3 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 18.99 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.8 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0.1 | |
DPA C22:5 (g) | 0.1 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 383.1 | |
Vatten (g) | 62.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 8.9 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket