Lever. njure. tunga etc.

Nöt lever stekt

Nötlever är ett livsmedel som steks för att få en god smak och många näringsämnen. Det är ett välsmakande kött som har en hög halt av essentiella vitaminer, mineraler och fett. Det är lätt att laga och kan innehålla flera hälsosamma fördelar.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)162Energi
Energi (kj)677
Protein (g)25.5Makronutrienter
Fett totalt (g)3.96
Kolhydrater, tillg. (g)5.6
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)12
Fosfor (mg)441
Selen (µg)19.2
Zink (mg)5.1
Magnesium (mg)44
Folat (µg)2496.5
Jod (µg)20.4
Kalium (mg)255
Natrium (mg)267
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)18234.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.64
Vitamin B12 (µg)105.35
Vitamin C (mg)37
Vitamin D (µg)0.13
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)18133.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)1213
Tiamin (mg)0.26
Riboflavin (mg)4.29
Niacin (mg)14.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)18.99
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)383.1
Vatten (g)62.6
Alkohol (g)0
Aska (g)2.3
Avfall (skal, etc)(%)8.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen