Mejeri
Filbunke m. grädde
Filbunke är ett mejeriprodukt som är en blandning av kvarg och grädde. Det finns i olika smaker och innehåller en kombination av proteiner och fett. Det är ett mjukt och följsamt livsmedel som är enkelt att äta och får sitt söta och krämiga utseende från grädden.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 66 | Energi |
Energi (kj) | 275 | |
Protein (g) | 3.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.55 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.8 | |
Kalcium (mg) | 123 | Mineraler |
Järn (mg) | 0 | |
Fosfor (mg) | 104 | |
Selen (µg) | 1.4 | |
Zink (mg) | 0.5 | |
Magnesium (mg) | 11 | |
Folat (µg) | 11.7 | |
Jod (µg) | 12 | |
Kalium (mg) | 165 | |
Natrium (mg) | 40 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 33.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.52 | |
Vitamin C (mg) | 0.5 | |
Vitamin D (µg) | 1 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 2.8 | |
Retinol (µg) | 31 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 25 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.14 | |
Niacin (mg) | 0.08 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.92 | |
Sockerarter tot. (g) | 4.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 4.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.3 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.9 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.8 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 11.8 | |
Vatten (g) | 87.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket