Mejeri
Yoghurt naturell eko. fett 3%
Yoghurt är ett mjölkprodukt som är populär för att det är nyttigt och smakar gott. Den här yoghurten är ekologisk och har lågt fettinnehåll vilket gör den ännu nyttigare. En portion ger ett gott mättnadskänsla och innehåller inte onödiga tillsatser.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 56 | Energi |
Energi (kj) | 235 | |
Protein (g) | 3.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.7 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.7 | |
Kalcium (mg) | 118 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 87 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.5 | |
Magnesium (mg) | 11 | |
Folat (µg) | 12.8 | |
Jod (µg) | 12 | |
Kalium (mg) | 135 | |
Natrium (mg) | 37 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 23.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.15 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0.7 | |
Retinol (µg) | 22.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 12 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.14 | |
Niacin (mg) | 0.11 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.9 | |
Sockerarter tot. (g) | 3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 2.9 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.2 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.3 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 9.8 | |
Vatten (g) | 88.7 | |
Alkohol (g) | 0.03 | |
Aska (g) | 0.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket