Mjöl
Mjöl är ett grundingrediens i många maträtter och recept. Det görs av malning av olika sorter av korn, såsom vete, råg, havre och majs. Varje sort av mjöl har sitt eget unika näringsinnehåll och smak.
Skillnaden mellan raffinerat mjöl och fullkornsmjöl
Det viktigaste att framlägga gällande näringsinnehåll och kosthållning när det gäller mjöl är skillnaden mellan raffinerat och fullkornsmjöl. Raffinerat mjöl innehåller mindre fiber, vitaminer och mineraler än fullkornsmjöl eftersom de näringsrika skalen och fröna har tagits bort under processen. Fullkornsmjöl däremot innehåller alla delar av kornet och är därför rikare på näringsämnen. Det hjälper till att hålla magen frisk, hålla blodsockernivåerna jämna och hålla vikten i schack.
För att få i sig tillräckligt med fiber, vitaminer och mineraler och ha en hälsosam kosthållning är det viktigt att välja fullkornsmjöl och undvika raffinerat mjöl så mycket som möjligt.
Livsmedel i den här kategorin
- Amarant mjöl
- Bovetemjöl
- Bovetemjöl grovt
- Dinkelmjöl
- Havremjöl fullkorn
- Kornmjöl fullkorn
- Majsmjöl gult u. groddar
- Majsstärkelse
- Mjölblandning ljus glutenfri
- Mjölblandning rågsikt
- Mjölblandning vete korn råg havre
- Potatismjöl
- Rismjöl vitt
- Rågmjöl fullkorn
- Sojamjöl fett ca 20%
- Teffmjöl
- Vetemjöl
- Vetemjöl bagerivetemjöl
- Vetemjöl durum
- Vetemjöl fullkorn grahamsmjöl
- VÃ¥ffelmix glutenfri