Mjöl
Amarant mjöl
Amarant är en växt som växer i varma klimat och har använts i matlagning i århundraden. Det malda fröet som erhålls från amarant är ett populärt näringsämne som används som mjöl. Det innehåller mycket protein, kolhydrater, antioxidanter, vitaminer och mineraler som gör det till ett utmärkt val för personer som följer en specifik kost.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 352 | Energi |
Energi (kj) | 1474 | |
Protein (g) | 15 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 6 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 55.2 | |
Kalcium (mg) | 160 | Mineraler |
Järn (mg) | 9.4 | |
Fosfor (mg) | 540 | |
Selen (µg) | 13 | |
Zink (mg) | 5.8 | |
Magnesium (mg) | 270 | |
Folat (µg) | 130 | |
Jod (µg) | 1 | |
Kalium (mg) | 600 | |
Natrium (mg) | 1 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.58 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 2 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.14 | |
Niacin (mg) | 1 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.5 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.3 | |
Disackarider (g) | 1.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 13.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket