Mjöl

Teffmjöl

Teff är en glutenfri kornväxt som kan användas för att producera mjöl. Teffmjöl är ett nyttigt alternativ till vetemjöl som är rik på mineraler, vitaminer och antioxidanter. Det är en bra källa till kolhydrater och är lätt att använda i matlagning eftersom det har en mild smak. Teffmjöl används ofta som ingrediens i bröd och kakor.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)354Energi
Energi (kj)1480
Protein (g)10.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.57
Kolhydrater, tillg. (g)71.5
Kalcium (mg)145Mineraler
Järn (mg)7.1
Fosfor (mg)352
Selen (µg)0
Zink (mg)2.8
Magnesium (mg)162
Folat (µg)0
Jod (µg)0
Kalium (mg)356
Natrium (mg)2
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.48
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)1.9
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)5
Tiamin (mg)0.39
Riboflavin (mg)0.27
Niacin (mg)3.36
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.2
Sockerarter tot. (g)2.8Sockerarter
Monosackarider (g)1.7
Disackarider (g)1.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)7.6
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen