Mjöl

VÃ¥ffelmix glutenfri

Våffelmix glutenfri är ett livsmedel som är tillverkat av fett, mjöl, socker, bakpulver och jäst. Det är ett alternativ till vanlig våffelmix och är helt fritt från gluten. Produkten är en bra ingrediens i bakning och kan användas som bas för olika typer av våfflor.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)390Energi
Energi (kj)1632
Protein (g)5.4Makronutrienter
Fett totalt (g)1.33
Kolhydrater, tillg. (g)87.7
Kalcium (mg)84Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)268
Selen (µg)0
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)15
Folat (µg)15
Jod (µg)0.2
Kalium (mg)204
Natrium (mg)469
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)31Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)0.6
Vitamin C (mg)6
Vitamin D (µg)0.2
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)31
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.21
Niacin (mg)0.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.9
Sockerarter tot. (g)18.1Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)18.1
Summa mättade fettsyror (g)0.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)101
Vatten (g)3.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)15
Fritt socker (g)15

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen