Mjöl
Vetemjöl bagerivetemjöl
Vetemjöl är ett mejeri som är ett mycket vanligt ingrediens i bakning. Det är ett livsmedel som är rikt på kolhydrater och ger energi. Det används ofta som bas i många olika typer av bakverk, såsom bröd, kakor, bullar och pizza. Bagerivetemjöl är ett kraftigare mjöl som är speciellt framställt för bakning och bör användas för att få det bästa resultatet.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 348 | Energi |
Energi (kj) | 1456 | |
Protein (g) | 10.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.57 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 70.2 | |
Kalcium (mg) | 18 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.1 | |
Fosfor (mg) | 124 | |
Selen (µg) | 3.4 | |
Zink (mg) | 0.8 | |
Magnesium (mg) | 27 | |
Folat (µg) | 23.8 | |
Jod (µg) | 1 | |
Kalium (mg) | 149 | |
Natrium (mg) | 1 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 1.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.13 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.5 | |
Vitamin K (µg) | 0.8 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 11 | |
Tiamin (mg) | 0.2 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 1.19 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 1.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 14 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket