Mjöl

Vetemjöl bagerivetemjöl

Vetemjöl är ett mejeri som är ett mycket vanligt ingrediens i bakning. Det är ett livsmedel som är rikt på kolhydrater och ger energi. Det används ofta som bas i många olika typer av bakverk, såsom bröd, kakor, bullar och pizza. Bagerivetemjöl är ett kraftigare mjöl som är speciellt framställt för bakning och bör användas för att få det bästa resultatet.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)348Energi
Energi (kj)1456
Protein (g)10.6Makronutrienter
Fett totalt (g)1.57
Kolhydrater, tillg. (g)70.2
Kalcium (mg)18Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)124
Selen (µg)3.4
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)27
Folat (µg)23.8
Jod (µg)1
Kalium (mg)149
Natrium (mg)1
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)1.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0.8
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)11
Tiamin (mg)0.2
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)1.19
Niacinekvivalenter (NE/mg)3
Sockerarter tot. (g)1.5Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)1.4
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)14
Alkohol (g)0
Aska (g)0.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen