Mjöl

Vetemjöl durum

Durumvetemjöl är ett mejeri och bakningsmjöl som är gjort av högt proteinhaltig durumhvete. Det är ett högkvalitativt mjöl som är mycket lämpat för bakning av bröd, pizza och pasta. Durumvetemjöl innehåller höga halter av protein, fett, kolhydrater, mineraler och vitaminer. Det är ett utmärkt val för många livsmedel och kan användas för att förbättra näringsprofilen i olika livsmedel.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)352Energi
Energi (kj)1471
Protein (g)12.2Makronutrienter
Fett totalt (g)1.6
Kolhydrater, tillg. (g)67.9
Kalcium (mg)23Mineraler
Järn (mg)2.6
Fosfor (mg)165
Selen (µg)7.2
Zink (mg)1.8
Magnesium (mg)54
Folat (µg)46.7
Jod (µg)0
Kalium (mg)205
Natrium (mg)2
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.11
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)8
Tiamin (mg)0.15
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.55
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.6
Sockerarter tot. (g)1.7Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)1.4
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)11.1
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen