Mjöl

Vetemjöl fullkorn grahamsmjöl

Fullkornsgrahamsmjöl är ett mjöl som produceras från vete som malts till mjöl. Det är ett högkvalitativt livsmedel med högt näringsvärde, rikt på fibrer, proteiner och vitaminer. Det är ett nyttigt alternativ till vanligt vitt mjöl och kan användas för att förbereda olika bakverk och maträtter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)336Energi
Energi (kj)1404
Protein (g)10.7Makronutrienter
Fett totalt (g)2
Kolhydrater, tillg. (g)61
Kalcium (mg)29Mineraler
Järn (mg)3
Fosfor (mg)285
Selen (µg)2.6
Zink (mg)2.3
Magnesium (mg)98
Folat (µg)41
Jod (µg)0
Kalium (mg)360
Natrium (mg)1
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.19
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)1.9
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)3
Tiamin (mg)0.28
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.64
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.4
Sockerarter tot. (g)1.2Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0.7
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)100Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)11
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen