Nötter. frön

Kastanjer rostade

Kastanjer är ett livsmedel som ger många näringsämnen. De innehåller en hel del kolhydrater, proteiner, vitaminer och mineraler. De har dessutom en god smak som gör dem attraktiva att äta. Rostade kastanjer ger en fräsch smak som gör att de ofta används som en del av en smakrik måltid.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)230Energi
Energi (kj)964
Protein (g)3.2Makronutrienter
Fett totalt (g)2.2
Kolhydrater, tillg. (g)45
Kalcium (mg)29Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)107
Selen (µg)2
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)33
Folat (µg)62
Jod (µg)0
Kalium (mg)590
Natrium (mg)2
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.5
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)26
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)12
Tiamin (mg)0.24
Riboflavin (mg)0.18
Niacin (mg)1.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.83
Sockerarter tot. (g)7Sockerarter
Monosackarider (g)3.4
Disackarider (g)3.6
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)40.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)37
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen