Nötter. frön
Kastanjer rostade
Kastanjer är ett livsmedel som ger många näringsämnen. De innehåller en hel del kolhydrater, proteiner, vitaminer och mineraler. De har dessutom en god smak som gör dem attraktiva att äta. Rostade kastanjer ger en fräsch smak som gör att de ofta används som en del av en smakrik måltid.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 230 | Energi |
Energi (kj) | 964 | |
Protein (g) | 3.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.2 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 45 | |
Kalcium (mg) | 29 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 107 | |
Selen (µg) | 2 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 33 | |
Folat (µg) | 62 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 590 | |
Natrium (mg) | 2 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.5 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 26 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 12 | |
Tiamin (mg) | 0.24 | |
Riboflavin (mg) | 0.18 | |
Niacin (mg) | 1.3 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.83 | |
Sockerarter tot. (g) | 7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 3.4 | |
Disackarider (g) | 3.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.8 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 40.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 37 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket