Nötter. frön

Mandelmjöl

Mandel är en källa till ett fullvärdigt mjöl som innehåller både fett och proteiner. Det är ett riktigt utmärkt alternativ som kan användas för att baka och som ett tillskott till matlagning. Det innehåller essentiella näringsämnen som vitamin E, järn, kalcium, magnesium och fosfor. Det är rikt på mättade fettsyror och omega-3-fettsyror. Det är också rikt på antioxidanter och har höga nivåer av många B-vitaminer.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)610Energi
Energi (kj)2550
Protein (g)22.4Makronutrienter
Fett totalt (g)53.1
Kolhydrater, tillg. (g)7.4
Kalcium (mg)270Mineraler
Järn (mg)3.6
Fosfor (mg)520
Selen (µg)0
Zink (mg)3
Magnesium (mg)280
Folat (µg)44.5
Jod (µg)0
Kalium (mg)670
Natrium (mg)8
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)25.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)3
Tiamin (mg)0.12
Riboflavin (mg)0.96
Niacin (mg)3.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.8
Sockerarter tot. (g)4Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)4
Summa mättade fettsyror (g)4.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)3.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)33.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)33
Summa fleromättade fettsyror (g)13.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)13.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)4.3
Alkohol (g)0
Aska (g)3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen