Övrigt

Agar torkad

Agar är ett näringsämne som används för att förbättra texteruregenskaperna hos olika livsmedel. Det är ett gelleringrediens som har en stor mångfald av användningsområden, som att förhindra att konsistenser blandar sig eller löser upp. Det är ett naturprodukt som framställs från röda alger och är helt veganskt. Det är ett mycket användbart livsmedel som är enkelt att använda.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)165Energi
Energi (kj)691
Protein (g)0.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.3
Kolhydrater, tillg. (g)2.6
Kalcium (mg)120Mineraler
Järn (mg)7.3
Fosfor (mg)39
Selen (µg)0
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)39
Folat (µg)1
Jod (µg)81
Kalium (mg)30
Natrium (mg)170
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0.2
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.1
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)16.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen