Övrigt

Bakpulver

Bland de näringsämnen som finns i livsmedel finns ett ämne som har ett antal användningsområden. Det används bland annat som bakningshjälpmedel för att ge bröd och andra bakverk en lätt och luftig konsistens. Det finns även andra användningsområden, som till exempel som rengöringsmedel eller som ämne för att ta bort lukt som kan uppstå när man lagar mat.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)174Energi
Energi (kj)726
Protein (g)0.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0
Kolhydrater, tillg. (g)42.4
Kalcium (mg)7364Mineraler
Järn (mg)0
Fosfor (mg)9918
Selen (µg)0
Zink (mg)2.8
Magnesium (mg)9
Folat (µg)0
Jod (µg)0
Kalium (mg)49
Natrium (mg)7893
Salt, NaCl (g)19.7
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.02
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)6.3
Alkohol (g)0
Aska (g)50.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen