Övrigt
Bakpulver
Bland de näringsämnen som finns i livsmedel finns ett ämne som har ett antal användningsområden. Det används bland annat som bakningshjälpmedel för att ge bröd och andra bakverk en lätt och luftig konsistens. Det finns även andra användningsområden, som till exempel som rengöringsmedel eller som ämne för att ta bort lukt som kan uppstå när man lagar mat.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 174 | Energi |
Energi (kj) | 726 | |
Protein (g) | 0.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 42.4 | |
Kalcium (mg) | 7364 | Mineraler |
Järn (mg) | 0 | |
Fosfor (mg) | 9918 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 2.8 | |
Magnesium (mg) | 9 | |
Folat (µg) | 0 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 49 | |
Natrium (mg) | 7893 | |
Salt, NaCl (g) | 19.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.02 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 6.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 50.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket