Pålägg

Ädelost grönmögelost fett 17%

Ädelost är en typ av ost som har producerats genom en särskild jäsningsprocess. Den består av mjölk, löpe och grönmögelost som har tillsatts fett i en mängd på 17%. Den är lätt att skiva, har en mjuk konsistens och en mild, ostig smak.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)315Energi
Energi (kj)1318
Protein (g)31.4Makronutrienter
Fett totalt (g)20.8
Kolhydrater, tillg. (g)0.9
Kalcium (mg)829Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)571
Selen (µg)0.2
Zink (mg)4.8
Magnesium (mg)29
Folat (µg)47.5
Jod (µg)0.5
Kalium (mg)114
Natrium (mg)1287
Salt, NaCl (g)3.2
Vitamin A (RE/µg)193.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.26
Vitamin B12 (µg)2.25
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.62
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)1.3
Retinol (µg)190.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)31
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.55
Niacin (mg)0.74
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.1
Sockerarter tot. (g)0.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.8
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)13.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)1.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.6
Myristinsyra C14:0 (g)2.2
Palmitinsyra C16:0 (g)6.1
Stearinsyra C18:0 (g)1.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)4.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)60
Vatten (g)41
Alkohol (g)0
Aska (g)6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen