Pålägg
Camembert vitmögelost friterad
Friterade produkter som görs av Camembert vitmögelost är populära pålägg och är ofta ett gott och lätt alternativ som passar både till mellanmål och tillbehör. Produkten är gjord av mögelost som är speciellt framställd för att ha en mild och lite söt smak som går att anpassa till olika maträtter.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 324 | Energi |
Energi (kj) | 1356 | |
Protein (g) | 17.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 21.37 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 14.9 | |
Kalcium (mg) | 472 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.7 | |
Fosfor (mg) | 294 | |
Selen (µg) | 8.3 | |
Zink (mg) | 1.9 | |
Magnesium (mg) | 24 | |
Folat (µg) | 39.1 | |
Jod (µg) | 18.5 | |
Kalium (mg) | 192 | |
Natrium (mg) | 465 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 247.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.16 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.83 | |
Vitamin C (mg) | 0.2 | |
Vitamin D (µg) | 0.56 | |
Vitamin E (mg) | 2.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 169.2 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 750 | |
Tiamin (mg) | 0.07 | |
Riboflavin (mg) | 0.35 | |
Niacin (mg) | 1.43 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.44 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.4 | |
Disackarider (g) | 0.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 11.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 1.2 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.5 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1.5 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 6.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 6.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 6.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 2 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 94.7 | |
Vatten (g) | 42 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.6 | |
Tillsatt socker (g) | 1 | |
Fritt socker (g) | 1 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket