Pålägg

Salladsost fett 22%

Salladsost är en typ av ost som används som pålägg och är en vanlig ingrediens i matlagning. Fettprocenten varierar mellan olika sorter, men den här sorten har en fettprocent på 22%. Den har en mild och frisk smak och är ett gott sätt att få lite extra fett och näring till maten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)272Energi
Energi (kj)1138
Protein (g)16.7Makronutrienter
Fett totalt (g)22.1
Kolhydrater, tillg. (g)2.1
Kalcium (mg)242Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)222
Selen (µg)0
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)15
Folat (µg)26.7
Jod (µg)38.3
Kalium (mg)55
Natrium (mg)815
Salt, NaCl (g)2
Vitamin A (RE/µg)217.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0.55
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)29.2
Retinol (µg)216
Betakaroten/β-Karoten (µg)16
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.35
Niacin (mg)0.24
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.1
Sockerarter tot. (g)0.2Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)14.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)2.6
Laurinsyra C12:0 (g)0.8
Myristinsyra C14:0 (g)2.1
Palmitinsyra C16:0 (g)5.5
Stearinsyra C18:0 (g)2.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)4.4
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)59.8
Vatten (g)55.9
Alkohol (g)0
Aska (g)3.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen